BIKE NEW 2018

BIKE NEW 2018
14/01/2018 hansi

BIKE COURSE

1/10 JERNMAND

Skal gennemkøres 1 x
Vendpunkt i Vedsted

1/4 JERNMAND

Skal gennemkøres 1 x

1/2 JERNMAND

Skal gennemkøres 2 x

DUATHLON

Skal gennemkøres 1 x

Rutebeskrivelse

Vores cykelrute, der kunne også hedde Haderslev Triathlon Classic, er ruten, som vi har brugt helt tilbage siden 1990erne. Den blev så udvidet i 2012 til at går helt ud til Bevtoft parallellen.

Rute profilen

Fra 2012 til 2014 var ruten kendt som den måske hurtigste TRI rute i Danmark. Under normale vejrforhold, med omkring 6 ms vind fra vest, vil man på retur stykket efter vendepunktet kunne køre ca. 20-25% hurtigere, men taber på udstykket ikke i nærheden af det.

Ruten er ikke teknisk svær, men man skal tænke sig om når man kører ned af Hindemade-bakken, hvor man sagtens kan ramme +60 km.

Rute beskrivelse

Ruten går fra vores Klubhus ved Søsportcenteret og Haderslev Dam, mod Marstrup. Man kører igennem en rundkørsel efter 500 meter, men ellers går det så lige ud, i meget let kuperet terræn de næste mange km.

I Marstrup drejer man til højre mod Vedsted, og her møder man det sværeste stykke på hele ruten. Vejen går stejlt ned og slutter i et højresving, som så går lige så stejlt op. Det er også kendt som Hytkær svinget.
Her skal man træffe en beslutning om sin puls, for man kan næsten holde hastigheden hvis man rejser sig og træder til op af bakken. Alternativet er at man holder puls og watt i ro og tænker på sin gennemsnitsfart.

Ruten er meget let kuperet mod Over Jerstal, hvor man i rundkørslen drejer første gang, og igen drejer umiddelbart til venstre ind på det sidste stykke mod vendepunktet.

Det stykke hedder i HTRI 2000 regi Bevtoftparallellen, og er et godt 5 km stykke vej, som er helt fladt og som følger start- og landingsbanen på Skrydstrup flyvestation. For enden af Bevtoftparallellen vender man og følger vejen tilbage til Haderslev.

Her er den største udfordring, at huske at man skal hele vejen rundt i rundkørslen i Over Jerstal, dvs. man skal først ud af den 4. frakørsel i rundkørslen mod Haderslev.

Hvordan skal du kører ruten !

Deltager man på ¼ distance skal man gennemkøre turen 1 gang.

Deltager man på ½ distance skal man gennemkøre turen 2 gange.

Deltager man på Duatlon skal man gennemkøre turen 1 gang.

Deltager man på 1/10 skal man vende i Vedsted ved Trafikkontrolanterne.

RACE MANUAL

click the edit button to change this text.